Adrem Rijschool
AdRem Rijschool, Kerkstraat 12, 2971 AL Bleskensgraaf
0184 694481  •  06 2624 2970  •  info@adremrijschool.nl

Wat is precies een tussentijdse toets?

De TTT oftewel Tussen-Tijdse-Toets is een praktijktest die precies hetzelfde verloopt als een echt examen. Je kan alleen niet zakken! Een goede manier om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele spanning/nervositeit weg te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat de slaagkans met 20% kan toenemen! door een tussentijdse toets.

Adrem rijschool

Optimale voorbereiding op het vernieuwde rijexamen.

Bij AdRem kun je vertrouwen op een stap-voor-stap rijopleiding nieuwe stijl die je optimaal voorbereid op de nieuwe examen-eisen. Het vernieuwde rijexamen is ontwikkeld om de verkeersveiligheid in het algemeen en veilig rijgedrag van beginnende bestuurders in het bijzonder te verbeteren. Je wordt nadrukkelijker opgeleid en geëxamineerd in zelfstandig rijden, gevaarherkenning en milieubewust rijgedrag. Ook moet je meer nadenken over je eigen verbeterpunten in het verkeer. zodat je je meer bewust wordt van de risico’s in het drukke hedendaagse verkeer. (Let op: niet bij elke rijschool is het vanzelfsprekend dat je les krijgt van een rijinstructeur die al volledig op de hoogte is van deze laatste nieuwe ontwikkelingen, waardoor je tijdens het examen voor onaangename verrassingen kunt komen te staan!).

Machtig AdRem met je DigiD voor een snelle aanvraag van je Tussentijdse Toets of Praktijk Examen.

Voordat AdRem een praktijkexamen of tussentijdse toets voor je aan kan vragen, moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging via je DigiD (je persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten zie: www.digid.nl). Voordeel daarvan is dat je direct een e-mail ontvangt als je praktijkexamen of tussentijdse toets bij CBR is gereserveerd. Tevens zijn je adresgegevens voor AdRem automatisch beschikbaar in het reserveringssysteem. Machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. (Let op: Geef je DigiD, net als de pincode van je bankpas, nooit aan een ander!). De mogelijkheden om na reservering examendata te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je mogelijke examendata dus van te voren goed af met je instructeur.


En hoe werkt dat ?

De Tussen-Tijdse-Toets moet je zien als een "proef-examen" waarbij je dus niet kunt zakken! Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de TTT hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loupe wat bij een echt examen ook aan de orde komt en het duurt ook net zo lang; ca. 35 min. actief rijden, en je instructeur rijdt mee. Bijkomend voordeel: tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres (voor je 1e examen) wat je echte examen dus een stukje eenvoudiger maakt! Maar nog veel belangrijker is dat je tijdens de TTT ervaart hoe het "voelt" met een examinator naast je i.p.v. je vertrouwde instructeur! en wat dat doet met je zelfvertrouwen en zenuwen. Daardoor ga je het echte examen een stuk rustiger in want je bent beter voorbereid en weet al hoe het voelt en wat er van je verwacht wordt. Je moet voor de TTT wel eerst in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Je instructeur bepaalt samen met jou het tijdstip van de toets. (Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding).

DidId